Na de Hoegne en de Eau Rouge eerder deze week heb ik nog wel zin om zaterdag een iets minder inspannend tochtje met fijne speelstukjes erin te varen. Bovendien hebben we nog maar twee weken voor het seizoen voor de Ardennen voorbij is en er is goed water. Ik overleg met Richard en laat de Aisne vallen, een uur later komt de teletam voorbij. Zaterdag om kwart voor negen vertrekken we met twee auto’s naar de Ardennen. Als we er bijna zijn bedenken we dat het gezien het regenachtige weer en de sterke windvlagen wel handig zou zijn om direct naar de instap te rijden en dan in de kanokleren te wachten op het omrijden; terug kan dan alles in en op de bus van Jos zodat we allemaal lekker warm en droog blijven.

aisne_imgp1193

De Aisne heeft een fijne waterstand. Een behoorlijk stukje hoger dan afgelopen december toen we ‘m ook hebben gevaren. Dat komt vooral naar voren op de stuwen en de speelplekken die allemaal net iets meer kracht hebben nu en het stroomt ook behoorlijk door, in iets meer dan twee uur staan we elf kilometer stroomaf bij de uitstap.

Allemaal lekker moe en een klein beetje koud maar nog redelijk droog, voor de verandering geen zwemmers, geen boomknuffelaars (maar ja Ko was ook niet mee), geen prikkeldraadhangers en zelfs geen eskimorollers. Ik heb eigenlijk nog wel zin in een toetje op de Lienne, maar er heeft verder niemand een NKV/FFC lidmaatschap en dan mag je die dus niet varen. Dus het HKC verhuisteam propt bijna alle bootjes achterin de bus, tassen en peddels erop en rijden maar, wel lekker op tijd thuis.

aisne_imgp1209 aisne_imgp1207 aisne_imgp1200