Akelig veel regen de afgelopen dagen, dus fraaievooruitzichten voor de WW liefhebbers van de HKC. Bepakt en bezakt en bestickerd (nou ja, de meeste van ons dan), om 8h bij de loods. Toch een opkomst van 6 koppen. Het plastic moest vier keer uitgeladen en weer ingeladen worden in busje Jos maar dan is het ook allemaal binnen. Samen met busje Wim op stap. Mede Europeanen die eventueel ook zouden meevaren hebben op de dag zelf nog voor een ander parcours gekozen. Wel kwam er nog een delegatie uit Tilburg aanzetten. Die kwamen we op het water nog diverse malen tegen.

Zonnige periodes meegemaakt onderweg en zelfs temperatuur indicaties tot 12°C, wat wil je nog meer? Tja, ook wat sneeuwplakken her en der. En ter plaatse was het toch al een heel stuk frisser. Niet koud. Koud werd het pas onderweg. Echt koud. Iedereen kreeg zijn of haar portie. Hetzij vanwege een zwempartij of anders door een ongelukkige handeling tijdens een van de vele overdraagplaatsen. En waaien! Waaien! Op open vlaktes, op top van de staande golven werd je zo’n beetje van de golf af geblazen. Bizar.

Het landschap. Het eerste stuk meandert gruwelijk door de velden. Door de zeer hoge waterstand was vrijwel het hele veld één watervlakte. Goed kijken waar nu eigenlijk de bedding loopt. Goed uitkijken voor hinderlijk prikkeldraad (op één plaats inderdaad dwars over de stroom zoals Mark nog wist). Goed uitkijken voor dwarsliggende bomen. Vele malen uit stappen en overdragen vanwege bomen. Zo af en toe wanneer dit lijkt te kunnen, er limbo-limbo er onder door. Gaat vaak goed, maar soms ook wat minder goed, hé Jos? Ondanks het zaagwerk van Mark bleek die stam toch vervelend doen. Goed uitkijken voor de vele, vele takken vlak boven het water. Heel, heel veel uitwijkmanoeuvres. Ook goed voor de liefhebbers van S-bochtjes. Goed uitkijken voor instabiele bomen. Tijdens één van de overdraagpartijen vlug wat calorieën naar binnen werken, en de thermosfles aanspreken. In een bospartij waar zo te zien vandaag nog een boom van een boom in gesneuveld. En waar er zeer dreigende geluiden klonken van de resterende fauna. Dreigende geluiden ook van de lokale zonderling die het maar niets vond dat onze aanwezigheid zijn hond zo van streek maakte. Goed uitkijken ook voor de vele paddenstoelen en andere vreemde stromingen. Het grijpt je achterpuntje en test je reactievermogen. Vele plaatsen voor Free Style feestjes, echt mooi. Maar ja, koud hé? Toch maar een keer op Corsica afspreken? Na het omkleden in de regen en stormwind goed uitkijken dat we geen klets oplopen. Dan maar heel heel dicht op elkaar (ja, jij bent ook lief) en bunkeren. Sorry Bab, voor de mandarijnschillen. En toch staan die Belgen te voetballen in korte broek. Daar worden geen watjes gekweekt. Hooguit her en der een longontsteking. Op de weg terug goed uitkijken vanwege de windstoten. Wim wakker houden met slappe klets, dropjes en de sokken van Bab. Werkt goed want we zijn heelhuids aangekomen bij de loods. Allemaal best wel moe. Lekker naar huis. Hopen op iets lekkers uit de oven. Misschien zelfs wel een massage in het verschiet. Het leven kan zo mooi zijn. Dat was het zeker vandaag, op de Amel / Ambléve.