Recent hebben Hetty en Henri uit Erp besloten om hun najaarsvakantie in augustus/september te gaan beleven in Zweden en niet in Zuid Frankrijk. Als fervente kanovaarders was het plan om de eerste week een trektocht te gaan maken over een aantal meren waarbij een volledige uitrusting mee moet. Ze hebben al vaker van dit soort vakanties mogen beleven maar dit was altijd in het voorjaar.

Je snapt dat een dergelijke onderneming voorbereid moet worden. Omdat het najaar is en wetende dat het in Zweden al herfstig is besluiten we dat we een tocht gaan varen van ongeveer 70 km. We nemen contact op met een Hollands stel Carin en Edwin Klomp in: Tyngsjo nabij Hagfors (Zuid Dalarna) die een Adventure bedrijfje hebben in de buurt van Hagfors. We huren hen in om ons weg te laten brengen naar het beginpunt en om ons voor te laten lichten over de gekozen route. Gedetailleerde kaarten gaan mee. Als de nood aan de man is kunnen we altijd bellen met Edwin, hij komt ons eventueel ophalen bij problemen.

Enfin: het is vrijdag 17 augustus en vanuit de Melkerstraat vertrekt de vol geladen vivaro die net nog een grote beurt gehad heeft bij Pepers richting Enschede, gaat de grens over en rijdt via Hamburg naar de boot bij Putgarden en maakt de oversteek naar Denemarken. Om 1815 uur komen hen aan in Barseback grenzend aan het Kattegat waar de eerste paar dagen genoten wordt van zomers strandweer. Het is er korte broekenweer en de camping staat aardig vol in het midden: Campers en Caravans.

Het is nu echt vakantie: tentje opzetten, BBQ en genieten van de ondergaande zon. We staan in het uiterste hoekje van de camping tegen een klein bosje met oude bomen en grenzend aan een wei met een 40 tal koeien. In en om de bomen is het een komen en gaan van spreeuwen en kraaien. Tussendoor is er de torenvalk die een vaste plek heeft om zijn territorium te kunnen bekijken. In de verte vliegen grote groepen ganzen om een slaapplek te zoeken. De vogelgeluiden worden af en toe verstoord door een auto die achter ons, langs de camping rijdt.

Bij het zien en horen van al dit moois gaan onze gedachten naar wat ons te wachten staat tijdens onze trektocht. Hoe zal het gaan? Wordt het weer echt zo slecht als men voorspelt? Wat gaan we meemaken? Met een reeks verhalen van deze 7 daagse onderneming neem ik u mee tijdens onze vaartocht en u zult meemaken dat dit een all-inclusive onderneming gaat worden. In de volgende krant leest u dat we weg gebracht worden door Edwin Klomp. met zijn Jeep en geladen aanhanger en de belevenissen van dag1.