Zondag 12 oktober, Eupen, een leuke dag aan de Vesdre(fr), Vesder(NL), de Weser(DE))

 

Aan het weer heeft het niet gelegen, een dag beginnend met mist en over de grens scheen het zonnetje, lekker vaar weer dus.

Aan het water heeft het niet gelegen, dat was er in overvloed vanaf 10.00uur. Wel geen kraakhelder water maar theewater van onderuit het stuwmeer en later op de dag was de bodem van de Vesder aardig geschoond. Met 6 zessen hieraan deel genomen: Mark, Jeroen, Theimen, Emiel, Johan en Henri. Bij het startpunt, onderaan het stuwmeer, bij Wesertalsperre was het een drukte van jewelste: aanvoer van vaarders, zelfs controle of er geen zwartvaarders bij waren!Vooral de jeugd heeft het goed gedaan: Emiel en Thijmen varen als de beste! Zelfs eskimorol in wildvreemde boot is voor Emiel een peuleschil. Jammer dan Thijmen geen batterijen in zijn hoofdcamera had zitten want dan kon jij zien hoe spectaculair het was op sommige plekken.

En dan Johan, die kon op een gegeven moment weer lachen en ging zelfs 2 x van een grote / hoge drop.

En, have a break, break a paddle, Jeroen heeft denk ik zijn boot te koop. Die is nl 100% zuiver geworden want heeft het hoofdwasprogramma doorlopen van de door mensenhanden gemaakte stuw. Een linke wals met eigenlijk een bodempje water, een spannend moment voor iedereen die het zag gebeuren. Overigens< Lichaam, Peddel en bril heel gebleven!  En da’s toch het uitgangspunt van een HKC trip. Rond  theetime naderen we Rue de Perkiets bij de Frituur. Een heerlijke vette lucht. Na uitstappen en omkleden, auto halen, opbinden, snoepen en snoepen keren we huiswaarts. Een leuke dag. Dank aan Mark en Jeroen, resp.  de voor en achtervaarder.