De aanvankelijke plannen voor een nieuw parcours zijn helaas in het water gevallen. In de bodem van de Dommel mag, vanwege de vervuiling, niet worden gegraven tenzij de het traject tot aan de Hambrug gelijk wordt gesaneerd, dat loopt financieel dermate uit de hand dat we nieuwe plannen hebben moeten maken.

De nieuwe plannen zijn dus (noodgedwongen) duidelijk minder ambitieus omdat er geen graafwerk meer in zit. In de bijlage 2) is het plan zoals het nu is voorgesteld te zien.

huidige parcours: slalomparcours PDF download

UPDATE herfst 2009
Begin 2010 moet de verbouwing beginnen; tot die tijd moeten we nog even doormodderen met het huidige parcours dat door de aanleg van de nieuwe brug enige schade opgelopen heeft. Op korte termijn zal van het deel onder de brug de verlichting worden gerepareerd en de poortjes worden opgeknapt (mits dat voor lage kosten kan; het wordt straks allemaal vervangen).
UPDATE voorjaar 2010
We zijn weer een stapje verder in onze plannen. Hier is het bijgewerkte nieuwe baan ontwerp. Dat is waarschijnlijk ook het definitieve plan. In de tussentijd hebben we onder de nieuwe brug al wel een deel van de poortjes vervangen er kan dus weer volop getraind worden.
UPDATE 2 voorjaar 2010
Hier is het bijgewerkte uitvoeringsontwerp. En het ontwerp van de palen.
Afgelopen zaterdag is het oude parcours afgebroken en hebben we een tijdelijk parcours bij het Cathalijnepad opgebouwd, er kan dus volop getraind worden.
UPDATE 3 voorjaar 2010
Het gaat door! Volg de voortgang via de Fotoreportage nieuwe parcours.
UPDATE 4 zomer 2010
Het is klaar! Alle foto’s in de Fotoreportage nieuwe parcours. De verlichting staat, de poortjes hangen en er wordt weer volop getraind.