Met twaalf personen, vier Canadezen, vier kajaks en vier auto’s onderweg naar Utrecht. Klaar voor de grachtentocht! Bij sommige was de titel kroegen tocht beter binnen gedrongen. Beide titels hebben hun naam eer aan gedaan. Met een heerlijke tocht door zowel de oude als nieuwe gracht hebben we de Domtoren in de steigers kunnen bekijken.

Tijdens de tocht in de oude gracht kwamen we bij de ingang al voor de eerste uitdaging te staan. Een bord met de tekst “verboden in te varen, uitgezonderd werkverkeer”. Uiteraard als HKC’ers moesten wij hierin varen. Over een balk heen die Emiel voor ons omlaag hield. Vervolgens stranden we op een graaf machine die midden in de gracht lag. Wederom was Emiel de enige die erlangs kon op z’n neus, de rest moest even een stukje omlopen. Na de tocht weer vervolgd te hebben zijn we gestrand op een mooie steiger waar onmogelijk langs te varen was, zelfs voor Emiel. Hier moesten we de boten allemaal ongeveer een 100 meter dragen onder begeleiding van een boze Utrechter die bang was dat we een hekje zouden “slopen”.

De grachten zijn heerlijk om door te varen, zo kom je allerlei verborgen items tegen. Van zwervers tot reizigers, van legen flessen drank tot kroegen, je maakt het allemaal mee.

Volgend jaar voor herhaling vatbaar!

Klik hier voor het fotoalbum