Inclusief honden waren we aanwezig in Bergueme met bijna twinig personen. Was het zo dat we ooit de Ourthe langs de camping gevaren hebben 2 dgn op een rij en met een hoogte verschil van zo’n 30 cm, dit lijkt verleden tijd. Hoe vaak is het niet zo dat bij geplande weekenden er geen water is om te varen. Volgens Luc, die de camping overgedaan heeft aan zijn dochter en schoonzoon, is er in de zomer geen water gevallen en typisch was dat het een bewolkte zomer was. Dat kan niet aangenaam geweest zijn in de vallei waar deze camping aan ligt. Volgens Frank, een jong-senioren Ardennenganger van weleer is weinig meer over van zoals het vroeger was. Veel bomen zijn verdwenen en veel weiland is bij gekomen en vooral in deze streek van de Hoge Venen.

De boten zijn dus op het dak gebleven, uiteindelijk staat dit ook wel stoer en is er dagelijks gewandeld en Tonnie en Henri waagden het erop om een retourtje La Roche te doen. In het leuke stadje even een bakkie en dan terug en beginnend met een hele lange klim. Vooraf hieraan nog even langs Brandsport om foto’s te bekijken van Richard die daar triomfantelijk te zien is in de vitrine. Op de vraag hoe het weer was: s ’nachts vorst en overdag veel zon, dus mooi najaarsweer. Met vieren op een rij ontvingen we de eerste zon om ong. 10:00uur. Michiel en Annemiek kozen een andere plek en profiteerden van de opkomende vroege zon.

Omdat we verbleven in caravans met diverse verwarmingssystemen was het er aardig vertoeven en fam. Pauwels verbleef in een van de chalets. In verband met de verjaardag van Tonny trakteerde hij op een cakebufet van de huis kok. De kids zorgden voor de versieringen! Dat kunnen ze wel in tegenstelling tot veel kinderen die niet meer kunnen tekenen en kleuren! En ander interessant detail: we hebben deze keer iedere dag een vuurtje gemaakt! Dit ging aardig.