Dommel geen Zwemwater

Het is midzomer, menigeen is met vacantie in binnen en buitenland. We hebben tropische temperaturen gevolgd dooreen buitje regen, zeer wisselend dus. Op de woensdagavonden is het op Eddy Rode soms toch nog dringen geblazen. Iedereen wil in de golven van Eddy Rode en dat kan niet, dus afspraken zullen gemaakt moeten worden met elkaar.

Met de tropische temperaturen hebben groepen kinderen, uit Rooi,  Eddy Rode gebruikt om af te koelen. Kinderen van 10 tot 20 jaar. Het is zeer onverstandig om uitgebreid te gaan zwemmen met de zomerstand en met de wetenschap  dat destructor in Son op de Dommel loost. Een aantal groepen zijn op de hoogte gebracht van de gevaren. Zelfs uitdrukkelijk afgeraden om van de brug te springen met een maximale diepte van 160 cm en met de wetenschap dat de bodem bezaaid ligt met grote stenen en gedumpte materialen als fietsen bijv.
Met de drukte die er was en misschien nog komen gaat kan men de kinderen niet verbieden om te zwemmen. Ermee tactvol omgaan is een goede zaak. Ben je ter plaatse en zie je dat men in de poortjes hangt, vraag hen dan om daarvan af te blijven en de afvalbakken te gebruiken waarvoor deze dienen. Blijf rustig en houdt de voorzitter op de hoogte als het de spuigaten uitloopt.

Inbraak HKC

Recent is of zijn ongenode gasten in het pand geweest en ze zijn via het niet goed afgesloten poortje het Jac Tonneijkplein opgekomen. Vervolgens is met een breekijzer de hoofddeur open gewrikt en omdat de deur niet op nachtslot zat kon de deur open gewipt worden. Dan gaat men de kantine binnen via het raam en worden alle kasten geopend  inclusief de afgesloten kast. De koelkast stond open. WS is niets van waarde mee genomen. Geld was er niet! Er is uitgebreid aangifte gedaan en beloofd is dat de politie zich vaker zal laten zien. Het sleutelkastje aan de poort is verwijderd want was ook niet meer te openen. Een nieuwe komt eraan en monteren we aan andere deurstijl en met een nieuwe code die je kunt verkrijgen via een bestuurslid. Deze sleutel is voor gevallen in nood. Bij secretaris is een sleutel te verkrijgen voor wie die nog niet heeft en wel onder bepaalde condities.

Tevens is de geo-catch nabij de poort definitief weg omdat dit pottenkijkers trekt nabij het poortje wat we niet willen.
Zeer belangrijk is dat we als kanovaarders te allen tijde zeker zijn van goed afsluiten en ons verantwoordelijk voelen voor ons honk.

  1. Het poortje dien je goed dicht in het slot te trekken en dan sleutel rond!
  2. De hoofddeur na dicht duwen met sleutel op nachtslot draaien
  3. Geopende garagedeuren dicht trekken en clipje verzetten = op slot dan
  4. Kom je buiten de woensdagavond in het pand maak dan een notitie in de kalender
  5. Zie je verdachte dingen, bel de politie evt. Houdt ons op de hoogte en blijf te allen tijde rustig tegenover hen die zich niet goed gedragen.