Op 30 juni jl. hebben Mark, Ron, Emiel, Kristian en Mathijs een mooie tocht gemaakt door de grachten van Utrecht. We begonnen bij zwembad De Kromme Rijn en eindigden bij de Archimeslaan. In onderstaande plattegrond is met een zwarte markering aangegeven over welke grachten en singels we hebben gevaren. 

   

Enkele punten waar we langs kwamen:

  1. Aan het begin van de route zijn we met de kano achter het stadion van FC Utrecht doorgevaren. Dit is het enige voetbalstadion uit de eredivisie waar je zo dicht aan de achterkant van het stadion kan komen met een kano.
  2. In Lepenburgpark zijn we ook even aangemeerd bij een foodfestival Lepeltje Lepeltje om wat te gaan drinken, maar hier waren de prijzen vrij hoog. Toen weer de kano in om elders aan te meren waar we lekker op het terras konden zitten om wat te drinken.
  3. Bij Tivoli Vredenburg kwamen we deze mooie walvis tegen. De walvis is gemaakt door het New Yorkse ontwerpbureau Studiokca en heet officieel Skyscraper – The Bruges Whale. De stad Brugge was de opdrachtgever en wilde de walvis als onderdeel van het kunst- en architectuurfestival Triënnale Brugge. De walvis is elf meter hoog en is gemaakt uit vijf ton plastic dat uit de Grote en Atlantische Oceaan is gehaald (bron: https://www.uu.nl). 

Eindpunt Archimedeslaan: