Dag Eddy-Rodenaren,

AlbumImage2692_186612

Ik zit hier op maandag in mijn eentje beneden en kan niet anders zeggen dan dat HKC zich 100% heeft gegeven aan ons kanoland. Een waar kajakfestival waarvan de deelnemers en toeschouwers nog vaak over zullen spreken. Met de vele hulp die geboden is: het motto was: „samen een leuk sportief weekend” is dan ook zeer geslaagd. Op zaterdag beginnend met de afvaartwedstrijd was weer een spannend gebeuren. We hebben kennelijk niet goed ingeschat of de vistrappen te bevaren waren richting de meander het Laar. Na de wedstrijd hebben de „echte” afvaarders alsnog de trappen bevaren, stroom-op! Hierna de opening met dhr. Maas, burgemeester en wethouder Deckers van St Oedenrode. Vanuit het waterschap locowatergraaf dhr. vd. Velden en mw. van Boerdonk. De twee kanowatergraven Pepijn en Frank hebben een dubbele rol gehad: speech en nogmaals de kar trekken namens HKC: Het onthullen van de mijlpaal op de brug! Namens de drie musketiers (Rens Leo en Jac) sprak Rens over de reis van de HKC via Noord Eindhoven naar St Oedenrode. Wim had als accomodatiebeheerder een uitvoerende taak: onthullen van de door hem georganiseerde en geleverde plaat met naam „Eddy Rode”.

Dan is er koffie en andere drankjes en kan genoten worden van de speciaal aangekochte Tompoesjes met HKC logo (bedacht door de meisjes van de horeca) Origineel en lekker! Overigens alsnog complimenten aan hen. Het was druk / er is veel verkocht en onze nagenoeg lege kas kan weer gespekt worden! In de avond was er de afvaartsprint wat de toekomst in moet gaan als de „Eddy Rode” sprint. Wat mij betreft gaat dit de komende jaren gebeuren vooraf aan de Holland Cup op de zaterdag met hetzelfde recept als nu! Het was leuk / gezellig / sportief en met Joris Geiner geheel af!

Op de zondag: 0630uur opstaan geblazen! Koffie aan / de dag braakt aan: opbouwen / controleren / aanmaken van buitenkachel ivm. leidersbespreking 0800uur. De wedstrijd moet helaas iets later beginnen / het parcours met de vele div poortjes is niet goed gekeurd! Shit / komt natuurlijk goed! Iedereen geniet van de zon! Beginnend met de fun en over naar de wedstrijdvaarders slalom is dan het moment aangebroken voor de Raftsprint H2H. Dan wederom slalom K1, C1-C2 en op einde van de dag ploegen K1 en slalom R4(raft). Door de dag heen vele complimenten over de keerwaters / Eddy Rode en over het wedstrijdverloop. De professionele telkamer en zijn mensen / hulpmiddelen maken er een goed georganiseerde wedstrijd van. Er was op beide dagen redelijk wat publiek en dit heeft zeker te maken met het mooie weer maar ook met het gevarieerde festival aan het Dommelpark no 1 (ons honk).

Na de prijsuitreiking van de wedstrijd op zondag is er nog de uitreiking van de Holland Cupranking en worden Elke (UKC) en onze Daniel verrast met de Gemeentebeker vanwege hun prestaties op diverse vlakken. Om 1740 vertrekt de meute en zijn een aantal HKC ers en telkamerpersoneel nog druk doende om het parcours te ruimen en dan gaat de deur op slot om 1930uur. Al met al een gesmeerd weekend. Binnen twee weken evalueren we dit weekend want je snapt dat we het volgend jaar nog beter willen gaan doen!! Er zijn al een aantal tips binnen gekomen! Een tipje van de sluier: de HKC Dames R4 (namen noem ik niet, balen ervan niet de mogelijkheid gehad / benut te hebben) om vooraf te trainen. Hierdoor hebben hen de welbegeerde beker misgelopen. Heel spijtig! Hier moet de organisatie dan ook iets mee! De rafts hadden eerder beschikbaar moeten zijn? Of alvast 1 Clubraft R4 aanschaffen! En training op gaan zetten olv team Fl’eau?

Tot zover mijn terugblik, Henri