Om ons nieuwe parcours feestelijk te openen zijn er in het weekend van 9 en 10 oktober met de slalomwedstrijden een paar nieuwe disciplines toegevoegd. Dat weten jullie natuurlijk allemaal, want het was behoorlijk druk tijdens de wedstrijden! Op zaterdag avond hebben Niek en Lars de ‘HKC Sprint’ georganiseerd. De vaarders moesten vanaf de glijbaan starten, en daarna 2 poortjes varen boven de brug, tussen de doeken door, twee op poortjes en daarna de peddel over het doek gooien, eventueel opvangen, en daarna doorvaren tot de finish. Het gaf een paar leuke momenten! Iedereen voer eerst een kwalificatieronde, en daarna kwam iedereen in een groep terecht en ontstond er via een afvalsysteem een finale, die ging tussen Robin Knuivers, Berwout Leyds, Frans van Lakerveld (allen VKC) en onze Willem Theiner. Hij had de snelste tijd maar gooide helaas zijn peddel tegen het doek wat 50 strafseconden opleverde. Het was een leuke wedstrijd, veel licht effecten, en natuurlijk harde muziek om het zo spectaculair mogelijk te maken. Zelfs een rookmachine was aanwezig, al bleef de rook niet echt hangen. Het leuke commentaar van omroeper Joris maakte het af. Niet alles verliep volgens plan, maar het was een geslaagde avond! Een paar verbeterpuntjes die we meenemen naar volgend jaar, want dan is er weer een sprint, niet alleen voor slalommers!