Op 25 en 26 mei is Eddy Rode druk bevaren, er waren zo’n 170 starts. Waren de weervoorspellingen ons niet gediend, toch kunnen we terugkijken naar een goed verlopen wedstrijd met geen regen. Een straf windje, een spoortje zon maar niet getreurd. Een ware hangplek aan het parcours met open haard deed menige varen roken en opwarmen. En als dan weer gestart moet worden ben je in no-time warm want het parcours is pittig van karakter en dat wordt bevestigd door de vele tikkers die gemaakt zijn. Op zaterdag was er de afvaart met een 15 tal deelnemers, in de avond ook een 15 tal fun-sprinters en als dan de afvalrace geweest is, hebben we als winnaar Stefan Lotterman. Na de prijsuitreiking zitten we binnen vanwege de regen, het is dan 22:30 uur en duurt tot ver in de nacht.

Op zondag begint de dag met de leidersbespreking onder de warmte van de terrasverwarming. De buitenhaard word weer ontstoken als een soort Olympisch vuur. Er wordt flink gewerkt aan de waterkant om de wedstrijd klaar te maken en gaat bijna allemaal spontaan. Als dan de wedstrijd kan beginnen verloopt de dag op een enkele strubbeling na. Tussentijds moeten enkele keren wat poortjes bij gesteld worden vanwege het stijgende water. Eddy Rode heeft nu ook een ietwat ander karakter gekregen, da’s het dynamische van Eddy Rode! Ik heb verscheidene keren complimenten gekregen over het verloop van de dag en over het parcours en da’s te danken aan alle helpers!

Ik zeg het nog een keer, dit is de kracht van HKC, samen ervoor gaan!

In de middagpauze wordt flink gestreden voor de raft-bokaal, the „Golden Girls” ontvangen de gemeentebeker met de tekst: „Geest!” Zoals zij trainen onder leiding van Anne da’s aardig om te zien. Ze hebben lol, zijn heel serieus, concentreren zich en zijn vooral ook secuur wat zich terug laat zien in tactisch en netjes varen. De ander beker gaat naar Adriaan, de jongste vaarder en nog wel uit ons naburige België die ik stiekem tegen zijn vader hoorde zeggen: ”Ik heb … tikkers gemaakt maar hebben er maar 1 geteld.„ Dat was MAZZEL! Vandaar de tekst op de beker: „Holland_Cup 2013: MAZZEL”.

De dag eindigde met een aantal ploegenwedstrijden en dan is er de prijsuitreiking als alles afgebroken is tbv. de wedstrijd. Een gesmeerd weekend, nogmaals dank aan iedereen.