Ook dit jaar moest de jeugd van HKC er weer aan geloven: Een waar jeugdkamp….. En wat voor één? Het plan was om een trektocht met open kano’s te maken en er zo een echt outdoor-kamp van te maken. Joris kwam op het gouden idee: De Biesbosch moest het worden!

Het bestuur was daar ook voor want ze had zelf de hint aan Joris gegeven, maar samen met zijn broer, schoonzus en ondergetekende ging Joris vervolgens voortvarend aan de slag om het programma in elkaar te draaien en een overnachtingsplek te zoeken. We gingen zelfs op werkveld verkenning!

Naarmate het weekend van het jeugdkamp naderde moest van de geplande overnachtingsplek worden afgeweken omdat er toch wat meer sanitaire voorzieningen nodig waren….niks gewend die jeugd van tegenwoordig.

Dus het kamperen zou plaatsvinden op de Visplaat, bij een boer, en daar bleek je ook op z’n boers te kunnen golfen…GAAF! Die was dus besproken…..

Op zaterdag 19 juli was het zover: er werd lekker optijd verzameld en met 10 personen, 2 auto’s en 5 open kano’s vertrokken we naar de Biesbosch. Toen we eenmaal daar aankwamen waaide en regende het behoorlijk, maar dat liet de pret niet drukken om de boten klaar te maken en te gaan varen. Gelukkig voeren we regelmatig in de luwte (voor diegenen die niet weten wat dat is: Dit is uít de wind) en dat ging redelijk vlot, tot we een stuk over de Amer moesten. Daar stuitten we op nog meer wind en hoge golven….de Amer was niet te bevaren! Geeft op zich niets, maar wel als we qua vaartijd niet gerekend hadden op een stukje omvaren rond een spaarbekken.

Toch hield iedereen het vol en toen we de laatste kilometers alsnog redelijk met wind-op-kop moesten afleggen werden de kano’s strategisch ingedeeld met sterke en minder sterke vaarders. Iedereen deed zijn/haar best en uiteindelijk hebben we de Visplaat een uur later dan gepland bereikt. Het boerengolf konden we dus niet meer doen, maar met windkracht 6 à 7 over de weilanden was dat voor ons geen probleem. We hadden er toch geen behoefte meer aan.

Dan maar tenten opzetten…met windkracht 6 à 7 ook een behoorlijke uitdaging! Maar met vereende krachten is het gelukt.

De avond was gezellig en na het eten is de wind wat gaan liggen zodat er nog een kampvuur gemaakt kon worden, zoals het hoort! Met marshmellows als toetje was het helemaal compleet.   De volgende dag dachten we droog te kunnen vertrekken, maar ook met het inpakken van de kano’s begon de regen weer. Maar het klaarde af en toe nog wel op, met af en toe een straaltje zon. Gezien de lange tocht van dag 1 hebben we op dag 2 geen hele grote ronde meer gemaakt en waren we halverwege de middag alweer terug in de haven. Genoeg tijd dus nog om rustig de aanhanger en auto’s weer te laden en naar Rooi te rijden.   Iedereen was goed moe, maar wel voldaan van een leuk weekend in de buitenlucht. Joris bedankt en op naar volgend jaar!