Ook dit jaar hebben we weer een leuk weekend gemaakt van onze jeugdkamp. Met z’n 4e hebben we het weer voor elkaar gekregen om een (al zeg ik het zelf) geslaagd weekend er van te maken! Bedankt nog Bab, Willem en Pepijn! We zijn dit jaar naar Maastricht geweest. Daar hebben we ons jong flink laten rond slenteren over de st. Pietersberg. Met gevaar voor verdwalen! (wat ook gelukt is natuurlijk). Gelukkig bestaat voortaan de mobile telefonie en konden we ze snel weer op de goede weg helpen. Na 3 Km touw gevolgd te hebben door het dicht begroeide bos, zowel berg opwaarts als afwaarts, en nog een paar km de kaart volgen, konden ze eindelijk bij ons in de auto instappen en naar het huisje gaan. Na een heerlijk kampvuur was het zeer rustig voor onze nachtwacht.

De volgende ochtend hebben we heerlijk ontbeten en zijn we begonnen aan een grot wandeling waar een vleermuis ons opwachte! Daarna begon onze fietstocht. We hebben heel Maastricht gehad. We zijn over het kanaal gegaan. Helaas fietste niet elke groep de juiste route en hebben ze maar 13 Km omgefietst. Na een geluks treffer (op een terrasje, zelf ingelaste pauze) is er niet nog verder omgefietst. Het was genoeg geweest… Toen was het tijd voor de GEO Cash tocht. (GPS tocht). Pepijn had 4 coördinaten opgeslagen in de GPS apparaten. Daar lag een schat verborgen, die de kinders moesten opzoeken. Ook hierbij moesten ze natuurlijk dwars door de bossen. Hellaas hadden we ook een zieke deze dag, maar die kon gelukkig opgehaald worden om thuis verder uit te zieken.

De zondag hebben we de kinders lekker laten bijkomen door ze uit te laten slapen (tot wel 11u!). Daarna een stevig ontbijt er in gewerkt en begonnen aan onze meerkamp spelen. We hebben onder andere kruiwagen rijden, spijker slaan, spijker poepen, blik stampen en nog veel meer leuks gedaan. Toen alles opgeruimd en ingepakt en naar huis (HKC), voor de meeste: slapen maar!