Zondag 13 maart: het is dan zover, voor het eerst mee op „wild”water kanoën. Dan mag de Erft een beginner-rivier zijn, maar dat ben ik dan ook… Gelukkig ben ik omringd door ervaren kanovaarders, Mark, Pepijn, Bab en Joris. Dus dat moet wel goed komen. Om half negen verzamelen we. Mark heeft zijn fantastische bus bij, waar we mooi alle kano’s in kunnen schuiven. Nadat alles ingepakt is, kunnen we gaan. Pepijn is zo handig om zijn GPS te gebruiken waar hij de instelling nog op wandelen heeft staan, zodat we natuurlijk fout rijden. Maar uiteindelijk brengt de Tom-Tom van Joris samen met Richard als telefonische ondersteuning ons toch nog naar de instapplaats.

 

 20110313-erft-imgp0549anaf het beginpunt is het eerst even rustig varen en van de omgeving genieten. Maar daar komt dan toch de eerste wals in zicht. Het ervan af gaan gaat goed, maar aan de afwerking moet nog gewerkt worden…… Met andere woorden: dus toch nog kopje onder gegaan. Eerst nog een halve poging tot eskimoteren, maar daarna toch snel…help…ik wil eruit, dus snel het spatzeil los. Toch wel fijn dat de energiecentrales hun opgewarmde koelwater in de Erft lozen waardoor het water altijd lekker warm is. Hierna volgen nog meer walsjes en leuke speelplekjes waar uitgebreid gebruik van wordt gemaakt. De afwerking is er ondertussen op vooruit gegaan, want het blijft bij 1 keer kopje onder. Onderweg komen we nog een groepje freestylers tegen. Toch wel indrukwekkend om ze hun kunsten te zien vertonen. Er valt nog veel te oefenen…

Uiteindelijk nog het laatste stukje met een aantal leuke stroomversnellingen achter elkaar. Daarna de Rijn op naar de uitstapplaats. Het verschil in watertemperatuur is direct merkbaar. En dan zit het er weer op.

Ik moet zeggen: het was wel spannend maar ook erg leuk. Hopelijk lukt het om er de volgende keer weer bij te zijn. Pepijn en Mark, bedankt voor de organisatie van deze leuke dag!

123