Op zaterdag begonnen we het weekend al vroeg op de club met 4 Canadezen op te laden.
I.v.m. de voorspelde wind besloten we geen aanhanger mee te nemen, maar alle boten op de daken van de auto’s te binden.
Na de lange rit van zo’n 45 minuten naar de Biesbosch begon het weekend. Daar zijn we eerst een drankje gaan nemen in het haven café.
Op het moment van klaar maken begon het een beetje te druppelen, maar dat mocht de pret niet drukken.
Roeland gaf ons de rondleiding door de Biesbosch, bracht ons naar de uitkijktoren, en rondom de spaarbekkens naar het huisje van de boswachter. Onderweg werden er nog visaarden, een vos en een bever gezien. Echt de moeite waard dus!

Na het uitzoeken van een van de bedden werd er een heerlijke maaltijd genuttigd die Pepeijn al een avond van te voren helemaal had voorbereid. Hierbij werden de mooiste en meest intrigerende verhalen gedeeld onder het genot van een lekker biertje en toastje met kaas van Frank. Sommige kaasjes waren zelf beschimmeld. Toen we ‘s ochtends opstonden waaide het al behoorlijk, zeker een windkracht 5 á 6. Gelukkig lagen de boten nog precies op de plek waar we ze hadden achtergelaten. We zwaaide boswachter Rob uit en vaarde in oostelijke richting terug naar de haven.

Na ongeveer 3 kwartier varen door kleinere beekjes maakten we een draai naar groter water, hier kwamen we recht tegen de wind in te liggen.
Hier werd er verstandig besloten om het water over te steken en de boot over de dijk te dragen en de auto’s op te halen.
Één team liep naar de auto’s en één team bleef achter om alle spullen en boten over de dijk heen te dragen. Even vlug iets droogs aan en in de auto terug naar de club. De kano op onze auto bleef maar op en neer schuiven, dit werd vlug verholpen door 2 extra spanbandjes. Het weekend werd afgesloten door op de club nog een warm drankje te drinken. Hierna was het koude kladden weekend weer afgesloten.

Klik hier voor de foto’s.