In den Bak / Hank in the snow (Kouw Jatte)

Hier een verslag van een kouwe kladdevaarder die dit weekend weinig gezien is ivm onzichtbare boot van OCF. Verleden week afgehaald en vervoerd naar de loods en met gladde wegen. Nu ingevaren op de Biesbosch met besneeuwde landschappen (wat een winter). Op zaterdag weg gevaren met aanvankelijk droog weer en later wat miezer. Geen ramp natuurlijk, we gingen om af te zien. Ennnn… een bever gezien en ontzettend veel vraatsporen In de avond is dit gemiezer overgegaan in sneeuw en in de vroege morgen was alles bedekt met verse sneeuw. Het was net Kerstmis! Geen echte last gehad van kou, de bruine bonen met grove juinen hebben onze motoren warm gedraaid. Na de warme hap (kokkin Wilma) en de nodige bakken koffie en thee en chocola kwam de boswachter op bezoek via wie we toestemming verkregen hebben om over te blijven in de 4 sterrenhut. Heel gezellig en Michael heeft te kennen gegeven hééééél gecharmeerd te zijn van de hut. Of hij zich dit nog kan herinneren weet ik niet! En dan: als de senioren den Bak betreden om erin horizontaal te gaan vindt er een accident plaats: Wim wordt gestoken door Maxima: een wespenkoningin!! Een rooie vlek op Wims buik is dar getuige van. Hij slaat deze weg en wordt meteen koud gemaakt. Ko biedt nog aan om de wond uit te zuigen maar Wim vond dit niet nodig. Hij heeft een goede nacht gehad en was ‘smorges weer heel gezond. De broeder was watching him. ;-)

Op zondagmorgen om 07:50 vertrokken voor een wandeling: over den Dijk. Verse sneeuw overal en zachte ondergrond wat niet echt handig was en zeker niet voor nieuwe in te lopen schoenen. Dat gaf blaren. Onderweg duizenden ganzen over zien vliegen en totaal 8 reeën, 2 vossen en 3 hazen gezien. Na de wandeling werden eieren gebakken en gekookt, koffie gezet, geruimd, gepoetst en aanstalten werden gemaakt voor vertrek. Via, via terug naar de haven van Hank en aldaar in het kroegje nog een aperitiefje genomen en hier gingen onze wegen uiteen. Een goed weekend was dit weer met ons twaalven. Dank aan organisatoren en de veldwerkers en speciaal aan Rob. Mvg Ko

PS: De OCF (pike-color) heeft een fijne binnenzijde: schuift niet en is zeer goed reinigbaar en is het neusje van de snoek!