Kunst en cultuur tijdens paaskamp. Ja, je leest het goed,tijdens het afgelopen paaskamp hebben we niet alleen van het kanoën op mooie kleine beekjes kunnen genieten maar werden we ook getrakteerd op een stukje kunst/cultuur. Er werd door twee dankbare dames een zelf geschreven gedicht voorgedragen. Natuurlijk word er niet zomaar zo’n mooi gedicht geschreven dus zal ik e.e.a even nader toelichten.

Op zaterdag zijn we de Itter gaan varen, een leuk klein beekje dat in de Diemelsee uitkomt en waar bij nader inzien iets te weinig water stroomde. Op zeker moment komen we bij een passage met een paar grote stenen en waar Bab precies op zo`n steen mikt en blijft steken. Haar bootje wil geen kant meer op en Henri vaart eropaf maar al zijn inspanningen blijven zonder resultaat. Wat nu?? Per slot van rekening is Bab toch een beetje mijn kanomaatje (denk aan al de tochten in de canadees) dus ik stap uit en loop tegen de stroom in en geef een klein rukje aan het voorpuntje en Floep daar gaat Bab verder. Een kwartiertje later overkomt Klaartje hetzelfde maar zij vaart achteraan in de groep en er is dus niemand meer in de buurt om te helpen,dus !! stap ik maar weer uit en loop langs de oever om de boot van Klaartje een rukje te geven. Om aan alle klets die bij deze acties hoort kracht bij te zetten doe ik de uitspraak: „die goed doet veel drank ontmoet”. En terug op de camping nog voor de middagborrel staan daar ineens 2 meisjes met allebei een borreltje in de hand en dragen het volgende gedichtje voor.

Een lekker stukje varen op de Itter
Helaas niet altijd vol glamour en glitter
We zaten soms muurvast in onze boot
Maar dan is er “Wim”onze redder in nood
Wij meisjes met onze gebreken
Zullen met jouw woorden spreken Wie goed doet
Komt de borrel goed tegemoet

Nou dames ik denk dat het de volgende keer dringen word wie jullie los mag trekken. Ik vond het in ieder geval hartstikke leuk, nogmaals bedankt.

zie ook: Paaskamp 2010 Diemelsee