Als laatste zomertraining van het jaar zijn we met een grote groep van Nijnsel naar onze Ebby Road gevaren. De opdracht voor de deelnemers luidde als volgt: “zorg dat je zo veel mogelijk lampjes op je draagt”. Dit was zeer goed vertaalt door allen. Zo waren er deelnemers met een zwaailicht, stroboscoop, led lichtsnoer, break lights, enz. enz… Eén bak licht om het zo maar te zeggen.

Onderweg waren meerdere obstakels te overwinnen. “Zodra op de fluit wordt geblazen dien je te stoppen en aan de kant te gaan liggen”. Dit was onder andere onder de A50 brug nodig. Hier was het obstakel om over al het wier en boomstronken te klauteren en langs de vuil-blokkeerbalk te varen zodat de tocht weer voortgezet kon worden.

Een paar honderd meter verderop werd weer geblazen omdat daar het beruchte verval was bij de splitsing van de meander. De canadezen zijn omgelopen omdat het te laag water was.

Na vervolgens weer een paar honderd meter, werd voor de Hambrug wederom gefloten. Een voor een naar beneden en direct naar links omdat hier wederom een berg wier en boomstronken lagen.

En toen gebeurde het! Onze Ron ging kopje onder en moest uitstappen. De lampjes bleven weliswaar branden! Goei spul! Na het heldhaftige optreden van Emiel en Tonny kon Ron weer instappen en het laatste stukje meevaren.

Eenmaal aangekomen bij de club, één voor één van het vervalletje, uitstappen en snel onder de lekkere warme douche. Waarna onze penningmeester (René) voor heerlijke chocolademelk met slagroom zorgde en wat lekkers erbij.

Het was wederom een heerlijke verlichtende tocht. Leden van de HKC: Welkom in de winter!”

Klik hier voor de foto’s.