Het eerste derogatie riviertje dat we als HKC alias Nirjhara gastlid varen, dus met het blauwe pas en sticker op de boot, nou ja Jeroen is het spul ff kwijt, maar vanwege de jaarlijkse afdaal wedstrijd valt dat niemand op.

aqualim_lienne_jan_feb

Onder begeleiding van de GPS van Wim (en op initiatief van mij) maken we eerst een rondje om de kerk van Chevron en doen we wat leuke weggetjes. Vervolgens kijken we nog even waar de afdalers instappen en rijden we naar de brug in de D66 om echt in te stappen. Na een kleine anderhalve kilometer de eerste grote hindernis, een enorme boom overdwars. Jeroen glibbert uit het keerwater en weet zich er onvoorbereid onderdoor te wurmen en maakt z’n haar nat, ik er ga inmiddels voorbereid achteraan en blijf droog. Jos en Wim dragen toch maar over.

Vervolgens gaat het verder door het bos, tussen de weilanden en de beverburchten. Ongeveer halverwege heeft een onverlaat een half bos in de rivier gekiepert, we dragen over, maar eigenlijk aan de verkeerde (rechter) kant. dat kost dus wat moeite en de instap is ook niet optimaal, een beetje over en tussen de takken door glijden gaat niet iedereen even goed af. Dan komen we bij de laatste stuw en ga ik zelf de mist in, ik pak een steen in het onderwater die me op mijn dak gooit, brrr koud! Gelukkig heb ik het na even spelen in het walsje er achter weer snel warm. We hebben vooraf besloten om op op camping Chalet Weekend uit te stappen, dat scheelt een stuk lopen en laat drie opties open voor het vervolg van de dag. Van de opties die we vooraf hadden bedacht, „second run, double fun”, doorsteken en de Aisne afknallen of afbieren bij Annemarie wint de laatste het, we hebben dik twee uur gevaren en iedereen heeft kouwe voeten. Na het omkleden gaan we opwarmen in de kantine van Chalet Weekend en lekker aan een „kabouter”1)