Vertrek

Zondagochtend rond 9:00u. verzameld bij de club. Daniel, Niek, Joris, Lars, Mouhriz (!) en Willem waren present om de HKC te vertegenwoordigen in Lippstadt (Duitsland).

Na 2,5 uur rijden hebben we rond 12:00u. de startnummers en bierbonnen in ontvangst genomen. Na een welkomstwoord van de burgemeester en wat glazen drinken zijn we de kermis gaan verkennen.

Een echte Duitse kermis met na iedere kermis attractie 4 eet tentjes en daarna weer een attractie. Willem, Joris, Niek en Mouhriz konden de verleiding van een Duitse hap niet weerstaan en hebben een heuse hamburger meester gemaakt.

Training en kwalificatie

Rond 14:00u zijn we gaan invaren en hebben we getraind op het parcours met 6 poorten, 1 doek waar de peddel over moet en 1 verval. Dit parcours moet straks in een goede 30sec. worden afgelegd.

Een tikker telt voor 1 sec. straftijd en het missen van een poort of het niet over het doek gooien van de peddel betekend gediskwalificeerd. Na het invaren hadden we nog een 45min voordat de kwalificatiewedstrijd begon.

Daarom zijn we verder naar beneden gevaren waar de Lippstadt baan ligt. Sommige kennen dit parcours vast nog van vroeger, hier zijn ook grote slalom wedstrijden gehouden. Gelukkig stond de sluis open dus samen met collega kanoërs MKV hebben we de baan gevaren.

Inmiddels was het alweer tijd om terug te varen naar het parcours. Nog één keer die peddel over het doek heen, ja we kunnen het allemaal. Uitstappen en wachten tot je mag starten.

De enorme kou hebben we getrotseerd en de startvolgorde is bekend voor vanavond. Mouhriz heeft nog even de vissen bekeken maar ach, het was toch lekker weer hè.

De wedstrijd

Tijdens de Lippstadt sprint wedstrijd worden de deelnemers in verschillende groepen ingedeeld. Bij iedere groep vallen dan een x aantal mensen af. De eerste ronde ging alleen bij Willem goed, hij was door naar de volgende ronde.

Lars en Daniel verloren tijd wegens het niet goed opvangen van de peddel. De tijd van Niek was niet snel genoeg voor de volgende ronde en Mouhriz had de peddel net niet over het doek gekregen. Volgend jaar beter!

De 2e ronde moest Willem onder andere tegen Jens Ewald die uiteindelijk de wedstrijd ook wist te winnen. Deze ronde was Willem niet sterk genoeg om door te mogen. Tijd om de bierbonnen te nuttigen!

Beste Nederlanders waren Michael (HWC), Maarten (VKC) en Bas (Hohen-Limburg).

Het feest

’s Avonds (23:00u) hebben we veel lol gehad met de MKV en VKCers en zijn we rond een uur of 0:30u. weer terug naar huis gereden om rond 3:00u in bed te mogen kruipen.

Enorm leuke dag gehad, veel plezier met elkaar gehad en volgend jaar zijn we er zeker weer bij!