Hallo Kanovaarder,

Afgelopen jaar, in oktober, zijn enkele leden van de MKV naar Ierland gegaan om de Liffey Descent te varen. Dit is een wedstrijd over een circa 30km lange rivier met diverse (bevaarbare!) stuwen.

Het is geen wedstrijd als in Nederland, waar enkele tientallen deelnemers aan de start liggen. De Liffey Descent kent ongeveer 900 deelnemers, wat het op zich al een unieke ervaring maakt om met zoveel kano’s in 1 rivier te liggen.

Aankomend jaar is er weer een nieuwe editie, en de MKV is weer van de partij. Dit jaar vindt de Liffey Descent plaats op zaterdag 26 september 2015. Maar enkele dagen van te voren is Dublin ook gezellig om doorheen te lopen.

Vorig jaar zijn er een paar mensen met de boot gegaan, zodat we onze eigen boten mee konden nemen. Een aantal andere mensen zijn met het vliegtuig in Dublin geland. Er is vanuit de stad van Dublin een goede busverbinding naar de camping waar we verblijven. De kampeerplaats is op een veld langs een roeivereniging, waar tevens de finish van de race is.

Hieronder heb je een kleine impressievideo van de Liffey Descent van afgelopen jaar, maar ook op Google is een hele berg informatie en beeldmateriaal te vinden.

Heb jij zin om ook mee te gaan? Of ontvang je graag meer informatie over de wedstrijd? Laat het dan even (per mail) aan mij weten, en dan kunnen we later dit jaar bij elkaar komen om wat zaken door te spreken, en om in extra informatie te voorzien.

Met sportieve groet,
Bart Roelofs (MKV)