Als in de morgen iets na 10:30uur Lisette en Jolanda arriveren op het Jac Tonneijkplein is de groep compleet, worden de boten geladen op onze gereviseerde boottrailer en vertrekken we naar Boxtel via Olland. Bij mij in de auto John en Tobias, oh nee, Johan en Thomas en voor Thomas is het voor het eerst dat hij een tocht mee vaart. Johan die een paar uurtjes geslapen had ivm. nachtdienst en deze trip niet kon laten schieten (want geboren en getogen in Boxtel) heeft het wonderwel droog vanaf gebracht. Ook Jolanda en Lisette die kun jonge kroost hebben moeten achterlaten met opkomende tandjes ed. hebben de tocht uiteindelijk mee uitgevaren. Een dikke 2 uren hebben we er uiteindelijk opzitten en da’s inclusief lunch nabij de glijgoot. Met hen ook de C3, eigenlijk C4 (Nappie).

De eerste zes kilometer hebben we het gemak van stromend water maar mooie uitzichten op nostalgische woningen, achtertuintjes, broedende eenden en ganzen. In vergelijking met jaren geleden zien we dat het waterschap drastisch te werk gegaan is. Er stroomt flink wat water door de rivier en de modderige stranden en begroeiing zijn verdwenen. De boten lopen lekker en het was wel eens anders weten de ouwe rotten. Als we onder het stenen bruggetje doorvaren zien de de stand van kanovereniging de Pagaai. Niet papagaai maar pagaai en voor de duidelijkheid: Pagaai staat voor steekpeddel = halve peddel. Langs de oevers zien we regelmatig joggers en wandelaars en eigenlijk maken we dus reclame voor de Boxtelse Kanovereniging die het Rondje Boxtel al jaren in zijn agenda heeft staan. Altijd heel leuk om te doen en het levert de clubkas aardig wat geld op. Als je je afvraagt hoe zij aan zo’n prachtige clubaccommodatie komen dan is dat mede door het “Rondje Boxtel”, een goede geldschieter dus!

Als we aankomen bij de A2 is het gedaan met de stroming, we moeten uitstappen en vervolgens boven de stuw instappen om uiteindelijk na twee à drie kilometer weer in de stroming te komen die ons leidt naar de koffie bij Wim’s home. Dank aan de catering en aan het zonnetje op terras. Een aardige trip.