Op zondag 11 september was het NK scholieren, maar ik moest de dag van tevoren nog wel even trainen, vooral op de schans want die was op het begin best wel moeilijk. Omdat ik nog niet goed snapte hoe je de schans moest nemen, want ik nam hem door naar beneden te drukken met mijn peddel wat eigenlijk opzij tegen de goot moest zijn. Ik kwam van de schans af en heel mijn boot dook onder water. Dat was natuurlijk niet goed voor de start. Dus ik oefende nog een paar keer, en na vier keer proberen en een keer zwemmen was het gelukt.

Goed nu de rest van het parcours nog dacht ik. Maar dat viel nog wel mee, behalve een combi van drie poortjes. Bij die poortjes moes je de eerste af dan een lijn verder rechts op, en daarna op de zelfde lijn de linkse ook op, dat zou niet zo moeilijk zijn geweest als ze niet een anderhalve meter van elkaar af hingen, toen ik het parcours een beetje kende gingen we naar huis.

De volgende dag moest ik al meteen vroeg opstaan, want Willem moest om acht uur bij de ploegleiders bespreking zijn. Maar het had ook zijn voordelen want we konden nog een uur trainen. Toen drie uur later begon de wedstrijd. Ik begon aan mijn eerste run en dat ging op het begin niet zo goed, wand ik vaarde meteen het tweede poortje voorbij omdat ik te fanatiek bezig was, daarna had ik teveel gevaren op de eerste helft van het parkoers dus ik wast te moe om nog snel een eindsprintje te maken. Maar de tweede run ging veel beter, ik dacht nu meer dat ik mooi moest varen dan dat ik moest rammen. Dus ik vaarde niet het tweede poortje voorbij en ik had maar vier tikkers in plaats van tien. Ik werd uiteindelijk zesde. Mouhriz was er ook bij en hij werd net tweeden met driehonderdste van een verschil.