Op zo’n 260 km van Rooi hebben een 15 tal HKC ers het paasweekend doorgebracht aan een groot stuwmeer: Diemelsee. Normaal is altijd de paashaas erbij maar door familiezaken hebben hen verstek laten gaan. Dit heeft een extra caravanplek opgeleverd en kwam ook goed uit voor de Home-car van Frank en Claartje. Ikzelf ben donderdag afgereisd en heb alle weerpatronen meegemaakt onderweg en op de camping: Zon, Regen, Wind en Sneeuw. Op vrijdagmorgen bij het ontwaken en bij opendoen van gordijnen is alles wit wat in korte tijd verdwijnt als sneeuw voor de zon. Een mooie dag en na een wandeling was het dan ook goed toeven in de zon onder het genot van koffie, eitjes en ander lekkers. In de loop van deze dag arriveren Zoon Jan en vader Jeroen, Richard en Bab en de kids en Tonny en Laura.

Op zaterdag op de Itter gevaren. Een heel leuk meanderend riviertje maar helaas met wat te weinig water. Verschillende drops noopten tot nadenken en met een dosis geluk kwam je beneden goed uit. Na een paar uur varen komen we op een vlak, stil staand stuk met veel drijfhout, ballen en ander plastic spul. Met vereende krachten erover- en doorheen gemanipuleerd en komen we aan in een mangrovebos, cq. het meer. Met lichte wind op kop en met onze korte bootjes nog 4,5 km varen tot aan de camping (Seebrucke). Niemand klaagde over koude, het was nu werken geblazen. In de avond met zijn allen aan het Diner op de camping en met volle magen naar bed: fleece, vloerverwarming en kachels aan!

Op eerste paasdag gevaren op de Meune vanaf de Aldi: geen lijken te bespeuren in of onder gevallen bomen. Een leuke waterstand, leuke golven en af en toe waande je je op de Salm met een leuke waterstand. Op deze dag zijn we gebracht, gevolgd en gehaald door het volgteam Frank en Laura. Dus alleen maar varen en genieten van de omgeving: veel groen, oude gebouwen, leuke stuwen en bruisend kraakhelder water. Onderweg even een koude bui maar ging over en de zon won van de regen. Op de camping aangekomen wordt de luifel opgezocht en de dag geëvalueerd. Na een kook en eetmoment wordt de avond beschut doorgebracht en verdwijnen de meesten vroeg onder de wol.

Op tweede paasdag wordt er druk gewandeld in de omgeving. Er zijn vele mogelijkheden met veel uitgezette paden. Na de wandelingen (2 groepen; kort-lang) gaan de eersten ruimen en pakken. Ties, Sien en Lot gaan even zwemmen in openlucht!! Jaaaaaa echt!

Na een bakkie reizen de eersten af en Henri en Hetty blijven over met Tommy en de Kip.

Op dinsdag na boodschappen voor de BBQ en tanken en gang naar Sparkasse Adorf kan niet anders gezegd worden dat dit gebied heel appeteitelijk is voor toeristen. Talrijke beekjes meanderen door de landerijen. Na de trip met auto hebben zij op deze dag de monding van de Diemel verkend in hun camo-pike-OC. Weer: kraakheldere lucht met zon. De lunch werd genoten liggend in het riet zodat niemand ons ziet( 25 gr). Een eend wordt betrapt met zijn nest, een ijsvogel verraad zich met zijn roepend geluid en vele kuifeenden zijn gezien die kennelijk het meer als hun vaste domein hebben.

Na deze trip Hetty aan een spannend boek en ik even op de bike naar de Diemel en deze een 15 tal km gevolgd en toen nog een stuk stroomopwaarts van de Itter. Bij klimmen van toppen bemerk ik pas hoe stijl het hier is. In kleinste verzet komt mijn voorwiel los en moet ik even by feet. Terugkomend en na een douche wordt de BBQ aangemaakt en genieten we van de laatste zon deze dag. Terugreis op woensdag. Het was de moeite meer dan waard.

zie ook: Kunst en cultuur tijdens paaskamp