Het is heel belangrijk dat er op de wedstrijden voldoende poortscheidsrechters zijn. Voor de vaarders is het erg vervelend als je benadeeld wordt door een slechte jurering. Het scheidsrechter zijn hoort er gewoon bij en er wordt van je verwacht dat je als vaarder op de hoogte bent van de reglementen en jezelf inzet tijdens wedstrijden als je zelf even niet hoeft te varen. Voor ouders of begeleiders is het natuurlijk ook fijn om actief betrokken te zijn bij de sport, bovendien kan je als scheidsrechter de wedstrijd vanaf de eerste rang bekijken. Wellicht zit er een carrière voor je in als internationale scheidsrechter. Er is een mooie hobby van te maken die je de hele wereld over kan brengen!

Meer informatie: Klik hier.