Een tiental leden van de Hooidonkse Kanoclub waaronder ook enkele krasse en varende bestuursleden: Wim en Henri waren present in de regionen van Le Vieux Dun, in de Morvan te Frankrijk om een rally te gaan varen op de Cure. Gemiddeld genomen is de Cure een kabbelend Ardenner riviertje maar nu er 7 Kuub water per seconde losgelaten werd = 420 badkuipen per minuut vanuit uit het stuwmeer is dit een uitdagende wildwater-rivier geworden gedurende het weekend van 22 en 23 september. Naast een viertal kajakvaarders die wel wat gewend zijn als het gaat over wildwaterklasse niveau 3 en 4, was het nu de eerste keer dat team Fl’eau Gris mee gingen om, voor het eerst op wilder water dan Eddy Rode, te Raften. Voordat ik het vergeet: het team onder leiding van coach Anne van de Velden, doet het heel goed! Een dikke pluim is op zijn plaats voor allen. Op vrijdag waren alle HKC’ers op de camping en hebben de Kajakkers het cure_fleaugrisRaftteam begeleid bij hun vuurdoop op de erg onstuimige rivier: de Chalaux die te boek staat als een WW3 rivier. Nu voor stroomwinning werd hierin water losgelaten en een aantal Belgen wisten ons te vertellen dat het goed varen was. Dus dat liet HKC zich geen tweede keer zeggen en reisde men ,laat in de namiddag af voor het varen ervan. Dat ging niet zonder slag of stoot.

De voorzitter gewipt!

Bij een van de naderende passages (waterval) heeft team Fl’eau Gris (40-plus) besloten na uitgebreide verkenning en in samenspraak met de heren om niet door te varen maar een stukje om te dragen. Een alternatief werd bedacht. Zowel Wim als Henri, beide bestuursleden en nog wel-varend ook, hebben samen met Tonny, een echte waterrat, de passage gevaren zodat niet gesleept hoefde te worden met de Raft. Toen Tonny en Wim beneden het verval aangekomen waren en een keerwater ingevaren waren, bleek de voorzitter van HKC verdwenen te zijn. Hij zat bij aanvang van de te varen passage alleen achterin en Wim en Tonny voorin en toen men op een grote steen gevaren waren is de boot onder het zitvlak van de voorzitter verdwenen en hebben Wim en Tonny tesamen, de voorzitter van de club, gewipt. Dat dit gewerkt heeft op de lachspieren moge duidelijk zijn. Henri is bij het eerste verval koppie onder gegaan tussen enkele grote rotsen. Zie youtube:

De Rally

cure_tonnyOp zondag is de rally wegens een blessure van een van de Raftsters gevaren met een mixteam van HKC ‘ers. Een onvergetelijke ervaring voor alle HKC leden. Flink veel water, lekker weer en tesamen met 350 geregistreerde deelnemers. Terug kijkend een goed en actief kano / raft- weekend waarover men nog lang zal napraten. Henri de voorzitter is overigens in ere hersteld: hij nam tijdens de Rally op zondag in de Raft rechtsvoor plaats met aan zijn linker zijde: Wim.