Na de witte pasen is het wachten op de grote golf smeltwater eventueel aangevuld met nog wat regen zodat we het winterwildwaterseizoen met een feestje af kunnen sluiten op de Boven en Midden Roer. In verband met de verwachtte hoge waterstand besluiten we om met een select gezelschap af te reizen richting Reichenstein. Rick en Teun laten zich vrij makkelijk overhalen en Richard en Tonny zijn ook van de partij.

Al voor we de snelweg opdraaien is Teun verzonken in diepe rust (wat moet je anders op de achterbank), als ie wakker wordt zijn we er bijna. Op de parkerplaats in Reichenstein is het lekker druk en er ligt hier en daar nog wat sneeuw in de schaduw. Dep adden-reddingsbrigade is druk in de weer. De paddentrek naar de poel vlak bij de parkeerplaats is dit voorjaar ruw verstoord door de sneeuw en de sneeuwschuiver! verder is het nog winters kaal en bruin allemaal.

Na even omkleden en handjes schudden met deze en gene bekende op de parkeerplaats wordt er een wagen geshutteld en kunnen we het water op. Helaas is de waterstand niet zo hoog als we hoopten, namelijk maar net iets meer als 70cm in Monschau; daar staat tegenover dat het zonnetje schijnt en het bijna windstil is; genieten dus. We varen al spelend naar beneden waarbij deze en gene een keertje moet rollen. Ik gelukkig niet want aan de gezichten te zien is dat toch wel koud. Bij de ribbelstuw voor Monschau dragen we even over naar de Perlbach. Daar klappen we allemaal van de molenstuw af en soppen over en tussen de bomen door naar beneden. Dan naar de molenstuw in Monschau die we rechts nemen, in de stad even showboaten voor de meute toeristen op de kant en dan verder naar de „Favoriten Toter” die uiteraard ook zonder kleerscheuren gaat. Daarna is het nog even een dik uur door naar Hammer alwaar een paar waaghalzen de Hammerwatervallen bevaart; Richard krijgen we, ondanks z’n creekboot, helaas niet zover; een van de Duitse helden geeft dan ook een uitsteken voorbeeld hoe het niet moet.. Tonny heeft opnieuw moeite om kano’s op z’n auto te binden (weet iemand daar een cursus voor??) en Teun mag weer op de achterbank (zzz…).