In verband met de instuif is de eerste bijeenkomst verzet naar 9 april.

• Bij onweer wordt er niet gevaren, bij regen wel. Indien er onweer voorspeld wordt dan kan de les verschoven worden naar later op de dag, geef daarom uw nummer door zodat we laatste moment wijzigingen kunnen doorgeven.
  • Naast zwemkleding is het verstandig om ook luchtige bovenkleding te dragen. Deze kleding wordt nat, zorg ervoor dat met natte kleding gezwommen kan worden. Bij regen hebben we anoraks ter beschikking. Na afloop is er mogelijkheid om te douchen en zorg dat je warme kleding aan kan doen. Water schoenen zijn heel belangrijk. Soms moet je lopen dus zorg ervoor dat je schoenen draagt die nat mogen worden. Simpele plastic sandalen zijn een goede keus of lichte sportschoenen. Later kan je altijd kiezen voor waterschoenen. Zorg voor niet knellende schoenen.
  • Volg altijd de instructies van de trainers op. Veiligheid staat voorop, we varen altijd met zwemvesten en een helm. Zonder zwemvest en helm mag je niet het water op. Door hiermee meteen te beginnen wordt het een gewoonte waarvan je later bij wildwater varen veel plezier van kan hebben. Ook tijdens slalomwedstrijden zijn helm en zwemvest verplicht, ook internationaal.
  • Ouders laat uw mobile nummer achter bij de trainers, gedurende de les mag u gerust in de loods blijven en koffie/thee drinken, winkel centrum Sint-Oedenrode is op loopafstand.
  • Geef ook door als er medicijnen worden gebruikt, allergieën kunnen opspelen (hooikoorts) en andere relevante informatie (ADHD, stotteren, e.d.).
  • Tijdens de les geef door als je last krijg van slapende voeten, dan is je kano niet goed voor je afgesteld en moeten we dat veranderen.
  • Kanovaren doe je licht voorover gebogen, buikspieren aangespannen. Niet lui afterover hangend!

Contact is: Pepijn Soons (Secretaris) secretaris@hooidonksekanoclub.nl of op 06-41382424.