Op 1 en 2 oktober is de 5 e HC 2011 met een heleboel welkome goede hulp op een einde gekomen en kan deze het archief in als een geslaagd wedstrijdweekend met een zeer uitzonderlijk weer.

Zaterdagmiddag was er de afvaart: start bij de glijbaan en varen stroomopwaarts via de vistrappen, dan rechtdoor en via meander het Laar weer terug en dan zo snel mogelijk naar de finish tegenover Odendael. Dit traject de eerste keer in de geschiedenis en niet de laatste keer. Het weer: drukkend warm maar met de nodige liters water vooraf was de uitdaging te doen en de sprint te volbrengen. Een 6 tal HKC ers deden mee.

Als dan de schemering nadert krijgt Team Fl’eau een drietal kaarsjes op hun watermolentje en draait gestaag door met de continue stroming. Een oude WK-beker, behangen met medailles siert het platform verder op. Het wachten is nu op een WK beker van 2011> 8 = acht oktober as.

In de avond de slalomsprint met heel veel muziek, licht, geluid, rook en warmte van de kachel. Een hele leuke afvalrace en voor herhaling vatbaar. Als de scheepsbel luidde dan startte een K1 en hield men het rookpistool standby. Als de vaarder via het gordijn Eddy Rode opvaart kan hij verdwalen middels een tweede gordijn maar dan een van intense rook met lichtflitsen. Onder luid gejoel van toeschouwers moet de vaarder een paar oppoorten varen en dan een peddel over het ICT laken van Theiner gooien en nog stukje sprinten. Als dan met het rekenen bekend is wie de volgende strijd aan mag gaan neemt de spanning toe en komt de uiteindelijke winnaar uit de bus. Met een prijsuitreiking en de nodige bekers is de avond al heel eind gepasseerd. Er wordt nog even een Aqua Vite gedronken en dan wordt het bed opgezocht. De nacht nabij de buitenhoreca verloopt rustig maar stilte wordt doorbroken door een tweetal mannen die onze fritespan en tostieijzer stalen. Als de dag aanbreekt blijkt dit een feit te zijn en dat terwijl jij met je bus tegen de tent staat en in volle licht.

Zondag 2 oktober, Pepijn is al om 0700uur op het terrein en gooit papier in de stookraket. Wat volgt is rook en dan volop vuur. Tegen twaalven is het gedaan met de rokende schoorsteen. De hitte van de nazomer is weer zoals zaterdag: drukkend warm. Als na de ploegleidersbespreking( 0800uur) de vaarders binnen druppelen zijn een aantal al bezig met gauw even invaren! Is niet voor niets, Eddy Rode geeft zich niet gauw gewonnen, heeft leuke keerwaters en zeker nu met extra druk op het water. De wedstrijd loopt als gesmeerd, het tijd-team doet goed werk, het ziet er allemaal professioneel uit. Het is vaak druk voor het beeldscherm en zeker tegen het einde van gevaren run’s in een blok. In de namiddag varen de toppers en dan nog een 13 tal ploegen: K1-C1 en C2’en. Als dan de prijsuitreiking eerder aanvangt gaan we als kanovaarders uit elkaar om 1640uur. Dan is ook de uitreiking geweest van de ranking olv Pieter en Elke. Na ruimen van parcours en alles wat erbij komt kijken gaat HKC uit elkaar. Het is dan tegen zessen. Iedereen bedankt! Till next year: boatcross??