Met ingang van 2016 trekt Gerrit van Dalfsen zich terug uit de wedstrijdtijdmeting. Of daarmee ook Tijdteam in 2016 stopt, is ervan afhankelijk of we een overnamepartner kunnen vinden.

Gerrit is vorig jaar 60 geworden. In 2015 is hij vanuit zijn baan bij KPN met vroegpensioen gegaan. Gerrit heeft nu besloten ook wat betreft Tijdteam met pensioen te gaan. Hij wil ruimte maken om de komende 10 jaar nog een keer iets nieuws op te pakken.

Tijdteam bestaat nu 10 jaar. In deze periode heeft Tijdteam de tijdmeetdiensten geleverd voor meer dan 100 kanowedstrijden. Tijdteam heeft de wedstrijdorganisatoren ontzorgd door de inschrijvingen, wedstrijdadministratie, tijdmeting en resultatenpublicatie te organiseren en betrouwbaar uit te voeren. De klanten van Tijdteam zullen de boodschap dat Tijdteam stopt wellicht met schrik ontvangen.

Of Tijdteam in 2016 een doorstart kan maken, hangt ervan af of we een overnamepartner kunnen vinden. Dat wil zeggen een persoon of een team die de mogelijkheden, de middelen en de tijd heeft om de tijdmeetdiensten van Tijdteam over te nemen, met bijbehorende apparatuur, middelen en software.  Voor 12 wedstrijden per jaar gaat het om een benodigde tijdinzet van 1000 uur.

Als je ideeën hebt voor een overname voor Tijdteam,  dan willen we die graag van je horen. We hebben het Watersportverbond gevraagd mee te denken in de mogelijkheden van een doorstart van Tijdteam.

Op deze plaats wil ik de vele vrijwilligers die Tijdteam hebben mogelijk gemaakt, en de klanten die hun vertrouwen in Tijdteam hebben gesteld, enorm bedanken voor wat we hebben kunnen opbouwen.

We hebben 4 maanden de tijd voor de start van het wedstrijdseizoen 2016 om een nieuw Tijdteam in de lucht te krijgen. Ik hoop dat het gaat lukken.