UPDATE

Vaarverbod alleen nog voor Dommel tussen Son en Boxtel

Met onmiddellijke ingang trekken we het vaarverbod voor een groot deel in. Vanwege het dalende waterpeil trekken we het vaarverbod voor een groot deel in. Alleen voor het traject Wilhelminakanaal (Son) en de splitsing Dommel en Omleidingskanaal bij Boxtel blijft het van kracht. Op dit traject verwachten we vandaag de golf van het vele regenwater dat donderdag is gevallen.

Het verbod is van tijdelijke aard. Als er aanpassingen zijn zullen we dat bekend maken.


Let op: Met onmiddellijke ingang stellen we een vaarverbod in voor de gehele rivier de Dommel van de Belgische grens tot aan de Vughterstuw in ‘s-Hertogenbosch.

Gisterenavond is weer veel neerslag gevallen. Vanwege die grote hoeveelheid is de stroming te sterk en onregelmatig waardoor het niet veilig is in de Dommel te varen. Ook vanwege de verslechterde waterkwaliteit achten wij het onverantwoord.

Voor de overige beken, zoals de Reusel, waarschuwen we voor grote stroomsnelheden en draaikolken, obstakels in en onder het water en voor de slechte waterkwaliteit.

Het verbod is van tijdelijke aard en zodra dit vaarverbod verandert wordt dit bekend gemaakt op onze website www.dommel.nl