Zondag ochtend 25 augustus treffen een 11 tal HKC-ers zich op het Jac Tonneijkplein. Waarbij we José en André verwelkomen om vandaag voor de eerste keer onder hkc vlag mee te varen op de Wilde Maas. Het is een mooie dag om eens de wereld vanaf het water te mogen beleven. Zowel met de open canadees als met de kano’s. Voor een aantal van de aanwezig HKC-ers is het traject nieuw en wacht er een mooie uitdaging.

De waterweg werd verdeeld in een aantal vervallen / stroomversnellingen, waarin Wim en Tonnie hun kunsten wilden laten zien aan de rest van de groep. Waaronder onze jonge honden, David en Thijmen. Onder toeziend oog van Frank werd her en der een technische uitleg gegeven op het gebied van canadees varen wat meteen de vraag opriep om in de toekomst een dergelijke instructie club breed te demonstreren (workshop?). Tijdens de afdaling van de Maas werden we verrast door een stuk vers gebakken appeltaart, waarna de tocht zich verder bewoog richting het laatste verval.

Hier aangekomen bleek het toch iets moeilijker dan verwacht, wat resulteerde in een zwemles voor Johan tot twee keer toe (balen…). Vervolgens werd deze dag afgesloten door een instructie reddingsoefeningen met de werplijn geoefend. Denise kwam hierin het beste naar voren en met name het gooien gaat haar geweldig goed af. Nu nog de kunst om ook rekening te houden met het uiteinde van de lijn. Wat een hilarische situatie veroorzaakte, waardoor Wim en drenkeling het bijna moesten ontgelden.