Na een week van onzekerheid van „waar gaan we nu eigenlijk naartoe deze week”, daar teveel regen daar slechte waterstand, daar te koud enz enz, word Lienz de bestemming en vooral camping Amlacherhof. Twee jaar geleden zijn we daar ook al eens geweest en de enge verhalen die Jeroen en Henri daar toen fantaseerden lagen nog vers in ons geheugen.

Helaas waren er door de weersverwachtingen een paar afhakers maar we waren alles bij elkaar toch nog met 14 personen waarvan er 6 de kano bij hadden. Op koninginnendag was iedereen s’avonds present en werden de plannen gemaakt om zaterdag ochtend te beginnen op de Drau. Maar voordat we kunnen gaan varen, eerst tijd voor onze jarige, daags na de koningin is onze eigen Bab jarig en dus drinken we gezamenlijk koffie en Bab had voor erbij een heuse Boekelse Broeder meegebracht die ons allen goed smaakte. Even na de middag stappen we bij de parkeerplaats van de Gailitzenklamm in terwijl de zon ons flink verhit. De peilschaal van de Drau staat op 80 cm en dat is ruim meer dan 2 jaar geleden. Voldoende speelplekjes voor de liefhebbers en spannend water voor de rest en halverwege een slalomparcours waar we allemaal een uitdaging aan hadden op ieders niveau. Na het slalomparcours zitten er nog wat vervalletjes in de Drau en toen we in Lienz uitstapten waren we toch ongeveer 2.5 tot 3 uur intensief bezig geweest.

De rest van de middag lekker in het zonnetje op de camping onder het genot van een hapje en een drankje, daarna lekker eten en een stukje wandelen langs de Drau op en neer naar Lienz.

Op zondag naar de Isel, Bab en Laura laten vandaag verstek gaan, wel heel fijn dat Laura haar fiets meeneemt en zal zorgen dat de auto op het uitstappunt staat. Met vier mannen stappen we in, Laura brengt de auto weg en komt ons later tegemoet gefietst en maakt mooie opnamen met haar nieuwe waterdichte camera. De Isel is een mooie rivier met flinke heftige stukken erin en al na een kwartier word ik verast en moet zwemmen. Toch koud water en het stroomt heel hard, ik moet even lucht happen en SHIT mijn bovengebit… weg! Jeroen Mark en Tonny hebben me zo weer aan de kant en na 10 minuten GVD en dat soort uitdrukkingen gaan we weer verder. Het blijft toch even wennen die grote golven maar het geeft je wel een heerlijk gevoel zolang het goed gaat. En het gaat ook lange tijd goed, we zien Laura regelmatig langs de waterkant foto’s en filmpjes maken. Dan zien we Laura bij een grote stroomversnelling met de camera in de aanslag om de volgende acties in HD kwaliteit op te nemen, Jeroen vaart erdoor, ik kom eraan en in de tweede golf kom ik dwars en ga om… zwemme!!!! Mark komt me achterna maar blijft halverwege hangen in een walsje waar hij verschillende slagen nodig heeft om eruit te komen. Hierna varen we zonder problemen verder naar het uitstappunt. Laura is dan al terug gefietst naar de camping en heeft Marja op de hoogte gebracht van het verloren gebit en Annette stelt voor om alvast een mixer te gaan kopen om het eten te pureren voor Wim.

De maandag wordt een rustdag en er wordt gewinkeld en gewandeld. Omdat Mark de Lieser al een tijd op zijn verlanglijst heeft staan gaan we dinsdag al vroeg op pad, het is ongeveer 80 km rijden naar de instap in Gemund maar eerst komen we in Spittal bij de kloof en gaan even kijken hoe de uistap voor de kloof is. Daarna rijden we naar de instap en hebben de hele weg zicht op de rivier, ik zit samen met Bab bij Tonny en Laura in de auto waar het steeds stiller word. Net voor de instap besluiten Laura en Bab dat het voor hen een tandje teveel is en zullen de auto’s mee terug nemen naar de uitstap.

Nadat we wegvaren word het duidelijk dat de dames een juiste beslissing hebben genomen, de rivier meanderde door het dal met flinke stroomversnellingen en golventreinen en snelle passages. Door het varen op de Isel heb ik het gevoel weer en vaar ik met veel plezier door de moeilijkste stukken. Maar op een kwartiertje voor het einde let ik even niet op en na een moeilijke passage in rustiger water staat daar ineens midden in de rivier een paal van 20 cm doorsnede waar ik met mijn zijkant tegen kom en gelijk op de kop ga. Gelukkig heeft Jeroen me weer vlug aan de kant en ondertussen hebben Tonny en Mark mijn bootje aan de andere kant van de rivier weer op het droge. Mark sleept hem met veel moeite naar mijn kant terug en we kunnen weer verder. Ik ben moe en stap voor de kloof uit en na een kleine pauze gaan Jeroen Tonny en Mark verder door de kloof. Vanaf de weg konden we diverse stukken van hun tocht zien en dat maakte een diepe indruk op ons. De hele dag had het gemotregend en nu bij het uitstappen kwam het er met bakken uit.

’s Avonds op de camping toch weer heel de avond buiten kunnen zitten. Vanaf 12 uur s’nachts heeft het de hele dag geregend en daar konden de tent van Mark en Jeroen en Annette niet tegen en zijn allebei afgedekt met een groot bouwzeil om alles weer een beetje droog te houden. Om de dag verder in te vullen ging de fam. Van Lankveld met de kinderen naar het zwembad. Ook Leo en Emmy de vader en moeder van Mark gingen daar naartoe. Dit alles is opgenomen in HD kwaliteit.

Tonny Laura, Annette en Jeroen en Marja, Mark en ik zijn maar met de auto gaan rijden en kwamen uiteindelijk door het Gaildal en hebben naar de rivier gekeken. Door de uitzonderlijke regenval was de Gail veranderd in een bruine kolkende rivier en dus niet meer te varen. Terug op de camping bleek ook de Drau flink gestegen en waren alle keerwaters verdwenen en dus ook niet meer te varen. Daarom zijn donderdag de eersten alweer naar huis gereden Marja en ik zijn nog maar een dagje gebleven en hebben alles droog in kunnen pakken. Wij zijn vrijdag naar huis gereden en kijken weer terug op een fijne gezellige week mede door de aanwezige clubgenoten, allen bedankt hiervoor.

ps. mocht iemand deze zomer in Oostenrijk gaan vissen, als je er een vangt met een mooi gebit wil ik het graag terug.