In de weken vooraf aan de 17e januari, de geplande wellnessdag  is het spannend of er voldoende deelnemers zullen komen om de dag te doen slagen. Een herinnering sturen met een deadline werpt vruchten af. Uiteindelijk hebben 36 personen zich aangemeld en valt er 1 af ivm ziek-zijn en nog wel Michiel die kwam helpen met opbouwen van de zweedse tipi.
Ook was het spannend of het weer ons van dienst zou zijn en of de vele regenval niet een doorn in het oog zou gaan worden. Weeronline heb ik nog niet zo vaak bezocht, ben er eigenlijk niet voor, schat liever zelf in met mijn eigen ervaringen. Vanf maandag  de 11e valt nog wel een buitje maar geen pijpenstelen. Op wo de 13e varen we in de avond via de Hambrug, rondje Corridor en stellen vast dat de brugdoorgangen geen gevaar zouden moeten opleveren. Op do de 14e stormt het flink en het zou kunnen zijn dat een boom misschien wel eens de doorgang zou kunnen blokkeren. Eigenlijk zou ik moeten gaan verkennen maar…….als er een versperring zou zijn is het meest verstandige: uitstappen en met man en macht omslepen van de C-tienen. “Dat heeft toch ook wel iets”, zegt Johan en gelijk heeft hij.

Als dan de 17 e aanbreekt wordt het Jac Tonneijkplein klaar gemaakt voor de wellnessdag. De stoep is aardig schoon geworden door moeder natuur en een defecte overstortbuis, een week eerder. Stefan’s sauna wordt neergezet en dan komt de hottub. De Boten waren al gehaald op vrijdag de 16e en staan klaar voor de poort. Boodschappen worden snel even gedaan en dan start de keukenploeg en tipibouwers. Keukenploeg: uien schillen, voorkoken van aardappels, bloemkool, wortels, pasta tbv de kaasfondueparty en hamburgers. Als dan de eerste gasten arriveren is er koffie en thee en een kuukske.

Plan is dan met zo min mogelijk auto’s naar Son en Frank mag de boten slepen met zijn nieuwe Nissan 4 WD. Als de schepen gelost zijn volgt de tewaterlating. Uiteindelijk lukt dit en zijn de boten gevuld met jong en jong-bejaard. In iedere boot 10 peddels blijkt tekort, we zijn met 22  dus even wisselen tussendoor.
Als we vrij baan hebben blijkt dat met teamvorming de boten in beweging komen. De zon begeleid ons naar beneden. Het is nog redelijk hoog water zodat soms over de velden gekeken kan worden. Na enkele uren zijn we bij Eddy Rode en stappen na enige overweging toch uit bij onze instapsteiger en niet bij Dommelzicht. Eerst enkele jongeren die minder stram zijn en zij houden de boot aan de kant en helpen bij uitstappen. Evaluerend: geen problemen gehad, wel wat takken maar geen brillen te water of afgerukte hoorapparaten, ook geen schrammen.
We zien Frank en Pien aangelijnd en hij is dan druk bezig als vuurmeester. Er zijn drie rookpluimen, hoera de CO2 uitstoot en fijnstof! Het feest kan gaan beginnen, chocomel en de eerste borrel wordt geschonken en iets na vijven volgt de verwelkoming en spreekt kaasmeester Evert. Als hongerige wolven is het dringen geblazen rond de tafel en bakt Foppe de hamburgers en frikadellen. Oude broodjes maakt hij weer nieuw en je ziet zijn stapels kleiner worden. Als dan Frank en Claartje de sauna induiken stimuleert dit de rest: ze volgen op of juist niet! In je blootje naar buiten, midden in de winter, je lijkt wel gek! “Daar wordt je ziek van”.

Als dan na de saunazit van 15 minuten Frank en Claartje gaan afkoelen in de coldtub(21 gr) kan je zien dat ze gewend zijn aan wellness. Flink wat hardhout in de kachel doet de temp van de coldtub veranderen in die van een hottub! De soep begint al aardig te trekken en zo nu en dan even roeren met de reuzenpollepel geeft een warme substantie. Was het zo dat een winterse bui voorspeld was, er viel zo nu en dan een flinke plens water maar dat was van de jeugdigen onder ons die zo nu en dan moesten spetteren. Je weet wel: Willem en Joris of Frank die voor de zoveelste keer in de hottub sprong. Je snapt dat zo nu en dan water bij moest en dan natuurlijk moest het vuur dan weer omhoog. Een halve kuub peren, kersen, eikenhout en sloophout  is verstookt deze dag en deze vracht werd gesponsord door Ko.

Als dan rond 21.00uur  Mark allen nog in het sop zit wordt het bad geleegd en het Jac Tonneijkplein loopt voor de tweede keer in 1 week onder maar nu met warm badwater. Met vereende krachten werd alles geruimd. Dank aan iedereen. Als ik om 2200uur Erp nader valt er regen op mijn voorruit. Hoe is dit toch mogelijk! Goed uitgekozen toch?