Woensdag avond 17 maart is een delegatie van de HKC, namelijk Joris, Daniël, Mouhrihz en Lars, naar Waalre vertrokken om een soort workshop/cursus over sportpsychologie. Het was een zeer boeiende avond in mijn beleving, ik denk dat ik als topsporter maar ook de rest van onze club er zeer veel aan kan hebben. De avond begon met een kopje koffie en een lekkere koek.

Daarna begon de heer Roel Zijlstra met een presentatie. Hij heeft ons veel verteld over stress, en hoe dit ons lichaam en onze prestaties kan beïnvloeden. Wat veel mensen niet weten is dat bijvoorbeeld positieve stress (wedstrijdspanning) een goede invloed heeft op prestaties. Er werd verteld over 4 kwadranten van onze emoties, over hartslag variatie etc. Het was een heel technisch verhaal, maar het was wel goed te begrijpen. Na de presentatie gingen we zelf aan de slag met hartritme variatie, hierdoor kun je meten hoe goed je lichaam kan ‘schakelen’ in bepaalde activiteiten. Dus van lekker rustig op een stoel liggen tot ineens gaan hardlopen. Dit heeft een bepaalde invloed op stress en het omgaan hiermee, en het grote voordeel hier-van is dat het behoorlijk goed getraind kan worden. Wil je hier meer over horen? Neem eens een kijkje op de website van Roel Zijlstra: http://www.premotions.org/.

Joris heeft een boekje voor de club aangeschaft, waar alles nog een keer duidelijk instaat. Deze komt in de Wals te liggen, en kan eventueel een weekje mee naar huis worden genomen om te lezen. De apparatuur is te bestellen maar is denk ik te prijzig om als club te kopen. Als je het interessant vind dan kun je een van ons er even naar vragen en leggen we het uit. Een zeer boeiende avond, wel een beetje laat.

Voor wie wil liggen folders in de Wals! Erg interessant om eens door te lezen!